Софиянци ще могат безплатно да превозват велосипедите си в градския транспорт.

...
Софиянци ще могат безплатно да превозват велосипедите си в градския транспорт.
Коментари Харесай

Софиянци ще превозват безплатно велосипедите си в градския транспорт

Софиянци ще могат гратис да транспортират велосипедите си в градския превоз. Това реши Столичният общински съвет, приемайки с 54 гласа " за ", 4 " срещу " и без " въздържали се " измененията в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния превоз. Докладът за промени в наредбата беше импортиран от " Демократична България ". 

Безплатното транспортиране на велосипед обаче ще става при избрани условия - в последния вагон на метровлаковете и в автобусните линии, пресичащи Околовръстния път на София. В метрото това може да става в часовете до 7:00 ч. сутринта и след 20:00 ч. вечерта, а в рейсовете до 6:30 ч. заран и след 20:00 ч. вечер, с цел да не се тормозят пасажерите в пиковите часове. В събота и неделя няма да има ограничавания в часовете. 

Докладът включва и текст, съгласно който достъпът на пасажери с самостоятелни електрически транспортни средства ще бъде безвъзмезден. Условието за това е да не основават стеснение за другите пасажери. 

Промените влизат в действие от 1 май 2021 година, като задачата е да се стимулира комбинирания транспорт метро с велосипед за всички, само че по-специално за хората, които употребяват персонален автомобил. 

Председателят на комисията по превоз Карлос Контрера отправи предложение чрез билет системата, която към този момент работи, Центърът за градска мобилност да изготви 6-месечен мониторинг за това дали има конфликтни обстановки в транспортните средства. Анализът ще бъде показан на общинския съвет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР